Sekoita keskenään jauhot, hapanjuuripussin sisältö, kardemumma, sokeri ja suola. Lisää joukkoon vaniljatahna, maito, muna ja sulatettu voi. Vaivaa taikinaa monitoimikoneessa noin 12 minuuttia, kunnes taikina on kiiltävää ja irtoaa kulhon reunoista. Pitkää vaivausaikaa tarvitaan gluteenin muodostukseen, joka vaikuttaa pullien rakenteeseen. Koska taikinaa vaivataan pitkään, on tämä helpoin tehdä monitoimikoneessa. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla vaivata taikinaa taikinakoukuilla varustetun sähkövatkaimen ja käsivoiman yhdistelmällä. Peitä kulho ja anna kohota noin tunnin ajan, kunnes taikina on kohonnut noin kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikinaa hetken kevyesti jauhotetulla pöydällä. Jaa se 10 yhtä suureen osaan ja pyörittele pulliksi. Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna kohota peitettynä vielä 45 minuuttia.
Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
Voitele pullat kananmunalla ja anna kohota vielä 15 minuuttia sillä aikaa, kun uuni vielä lämpenee.
Paista pullia noin 15 minuuttia uunin alaosassa.
Anna pullien jäähtyä keittiöpyyhkeen alla.
Leikkaa jokaisesta pullasta pois kansi ja kaavi hieman pullan sisuta pois. Sisusta kannattaa käyttää täytteessä.
Keitä sokeria vedessä, kunnes sokeri on sulanut. Sekoita mantelimassa, sokeri-vesisiirappi, mantelit ja pullien sisukset tasaiseksi massaksi. Lisää täytettä pullien kaiverrettuihin osiin.
Vatkaa kulhossa vispikerma ja tomusokeri tiiviiksi kermavaahdoksi. Laita kermavaahto pursotinpussiin, jossa on halkaisijaltaan noin 16 mm tähtitylla. Pursota kermavaahtoa pulliin. Aseta pullien kannet varovasti täytettyjen pullien päälle ja siivilöi päälle hieman tomusokeria.
Pullat voi valmistaa myös ilman täytettä. Pullat, joissa ei ole kermavaahtoa, säilyvät pakastimessa jopa kolme kuukautta.
Inspiroidu
Pullat