Sekoita keskenään taikinaksi vehnäjauhot, durumvehnäjauhot, 1 hapanjuuripussin sisältö, piimä ja vesi. Peitä kulho ja anna taikinan levätä 20 minuuttia.
Ripottele taikinan päälle suolaa ja oliiviöljyä ja vaivaa se hyvin käsin. Taita taikinan reunoja keskeltä ylös niin kauan kunnes taikina on täysin sileää. Siirrä taikina kulhoon reunat alaspäin taiteltuna.
Anna taikinan levätä vielä 20 minuuttia, jonka jälkeen työnnä kostutetut kädet taikinan alle, nosta ja käännä tainanreunat alle. Käännä ämpäri ja toista muutaman kerran. Peitä kulho ja anna taikinan levätä taas 20 minuuttia.
Toista taitto edellä kuvatulla tavalla. Peitä kulho ja anna taikinan kohota 1 tunnin ajan.
Kun taikina kohoaa, laita uunipelti tai pizzakivi kylmän uunin alimmalle kolmannekselle. Aseta pieni uuninkestävä astia uunin pohjalle.
Lämmitä uuni 260°C asteeseen.
Anna uunin lämmetä n. 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut.
Tunnin kohotuksen jälkeen taikinan koko on kolminkertaistunut. Ripottele pöydälle reilusti durumjauhoja. Anna taikinan liukua kulhosta jauhojen päälle. Taita taikina varovasti itsensä päälle kerran niin, että durumjauhoja on sekä taikinan päällä että alla.
Laske uunin lämpö 240 asteeseen.
Jaa taikina pitkittäin neljään osaan. Siirrä patongit varovasti leivinpaperille ja liu'uta leivinpaperi uunipellille.
Kaada ½ dl vettä uunin alaosassa olevaan astiaan ja sulje heti uunin luukku. 5 minuutin paistoajan jälkeen avaa uunin luukku hetkeksi, jotta ylimääräinen höyry pääsee poistumaan.
Paista piimäpatonkeja yhteensä 18-20 minuuttia.
Leivonta-aika: 18 - 20 Minutes
Parhaan lopputuloksen saat käyttämällä jauhoja joiden proteiinipitoisuus on 12 g / 100 g. Voit myös käyttää tavallisia vehnäjauhoja tai tavallisten vehnäjauhojen ja Manitoba-jauhojen seosta (esim. 250 g vehnäjauhoja ja 150 g Manitoba-jauhoja).
Taikinan voi vaivata myös monitoimikoneella, vaivausaika on n. 10 minuuttia.
Jos haluat lämmittää patongin uudelleen, kuumenna uuni 200 °C asteeseen. Kostuta leipä hanan alla, ravista ylimääräinen vesi pois ja paista uunipellillä 8-10 minuuttia, kunnes kuori on jälleen rapea.
Inspiroidu
Sämpylät ja leivät