Vaahdota kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri ilmavaksi vaahdoksi sähkövatkaimella (noin 4-5 min). Lisää vesi ja vaahdota hyvin sekaan. Siivilöi vehnäjauhot vaahtoon, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Lisää kookosjauho ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Paista kakkua 18-20 minuuttia 200 asteisen uunin alatasolla.
Kokeile kakun kypsyys tikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, on kakku kypsä. Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla, jotta se ei tummu liikaa. Anna valmiin kakkupohjan jäähtyä hyvin ennen täyttöä.
Vuoraa irtopohjakakkuvuoka kakkumuovilla, nosta kookoskakkupohja vuokaan. Soseuta valutettu ananas soseeksi ja levitä sose pohjan päälle.
Anna liivatelehtien turvota kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Sekoita kookoskerma ja kondensoitu maito kulhossa. Purista liivatelehdistä enin vesi pois ja kuumenna mikrossa mikronkestävässä astiassa kunnes liivate on sulanut. Älä anna seoksen kiehua. Lisää liivateseokseen 3 rkl maitoseosta ja rommiaromi. Sekoita ja ja kaada seos maitoseokseen. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää täytemassaan varovasti nostellen.
Kuori ananas ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi, mandoliinirauta voi olla hyvä apu. Pehmennä viipaleita minuutin ajan mikroaaltouunissa. Aseta pehmenneet ananasviipaleet pieniin, metallisiin muffinivuokiin. Kuivata kiertoilmauunissa 50 ºC noin 4-8 tunnin ajan. Anna jäähtyä.
Pursota elintarvikeliimaa jokaisen ananasviipaleen keskiosaan, koristele hopeahelmillä ja anna kuivua.
Koristele kakun reunustat kookoslastuilla ja kakun päällinen ananaskukilla.
Jos elintarvikeliima on liian jäykkää, laita suljettu tuubi kuumaan veteen ennen käyttöä jotta liima notkistuu. Kakun ja ananaskukat voi valmistaa jo edellisenä päivänä. Koristele kuitenkin ananaskukilla vasta juuri ennen tarjoilua.
Inspiroidu
Täytekakut
Täytekakut
Täytekakut