Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Voitele ja korppujauhota suuri (noin 2,4 litraa) kahvikakkuvuoka.
Vatkaa huoneenlämpöinen, pehmeä voi sokerin kanssa kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet voivaahtoon. Lisää kananmunat vaahtoon yksitellen samalla vatkaten. Jos seos uhkaa juoksettua, lisää lusikallinen vehnäjauhoja jokaisen kananmunan kanssa. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan.
Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan ½ dl kermaa ja toiseen kakkumousse ja 1 dl kermaa. Värjää mansikkainen osa vaaleanpunaiseksi muutamalla tipalla geeliväriä. Lusikoi taikina vuokaan vuorotellen niin, että molemmista väreistä tulee kaksi kerrosta. Pistele haarukalla taikinan läpi, jotta saat kauniisti aaltoilevat raidat.
Paista kakkua uunin alatasolla noin tunnin ajan tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa sitten tarjoilualaustalle jäähtymään.
Sekoita kuorrutetta varten tomusokeri ja sulatettu voi yhteen. Lisää mehua teelusikallinen kerrallaan, kunnes saat sopivan paksun kuorrutteen. Värjää kuorrute vaaleanpunaiseksi ja valuta tai pursota kakun päälle. Viimeistele kakku koristerakeilla.
Inspiroidu
Kakut
Kakut
Kakut