Valmista ensin britakakkupohja. Erottele kananmunista
keltuaiset (säästä valkuaiset marenkiin). Vaahdota huoneenlämpöinen
voi ja sokeri. Lisää joukkoon keltuaiset
yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne
sitten taikinaan maidon kanssa. Levitä taikina leivinpaperin
päälle puolikkaalle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi.
2. Valmista taikinan päälle kanelimarenki. Laita valkuaiset
puhtaaseen kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää vatkauksen
loppuvaiheessa sokeri joukkoon pienissä erissä. Lisää
kaneli ja vatkaa seos kovaksi vaahdoksi. Levitä valkuaisvaahto
taikinan päälle. Paista pohjaa 175 asteessa noin
20–25 minuutin ajan tai kunnes pinta on saanut kauniin
värin.
3. Valmista kinuski yhdistämällä kattilassa kerma ja fariinisokeri.
Keitä noin 10 minuuttia ja jäähdytä.
4. Ruby-suklaakoristeita varten sulata mikrossa noin kaksi
kolmasosaa suklaanapeista, välillä sekoittaen. Lisää
sulatetun suklaan joukkoon loput suklaanapit pussista ja
sekoita lusikalla, kunnes loputkin ovat sulaneet joukkoon.
Valmista sulasta suklaasta koristekuvioita esimerkiksi leivinpaperin
päälle ja nosta tämän jälkeen koristeet hetkeksi
pakkaseen. Suklaat pysyvät kovana ja kiiltävänä myös
pakkasesta ottamisen jälkeen.
5. Valmista ruby-suklaamousse sulattamalla suklaa ja antamalla
sen jäähtyä hetki. Notkista huoneenlämpöinen mascarpone
kulhossa ja lisää sulanut suklaa sekä vispikerma
joukkoon. Vispaa ilmavaksi vaahdoksi ja siirrä jääkaappiin
kylmään.
6. Ota kakun kokoamista ja koristelua varten britakakkupohjasta
esimerkiksi lasin avulla 12 pyöreää palasta ja lisää
yhdet palaset jälkiruokakulhojen pohjalle. Laita ruby-suklaamousse
pursotinpussiin, jossa on haluamasi tylla ja
pursota britakakkupohjien päälle. Ripottele moussen päälle
jäisiä puolukoita sekä kinuskia. Toista kokoamisvaiheet
vielä uudestaan. Koristele jälkiruoat sitten kinuskilla, puolukoilla,
ruby-suklaakoristeilla sekä koristerakeilla.
Inspiroidu
Jälkiruoat
Jälkiruoat
Jälkiruoat