Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, inkivääri, kaneli ja neilikka. Mittaa toiseen kulhoon voi, sokeri ja fariinisokeri ja vaahdota kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon siirappi ja vaniljauute. Sekoita lopuksi joukkoon jauhoseos ja piimä vuorotellen muutamassa erässä.
Voitele ja korppujauhota kaksi kakkuvuokaa. Jaa taikina vuokiin. Paista kakkupohjia 175 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes kypsiä. Anna jäähtyä hetki vuuassa ja kippaa sitten ritilälle jäähtymään.
Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat kahteen osaan. Kostuta pohjat vaniljauutteella maustetulla maidolla.
Valmista rommivoikreemi. Vaahdota pehmeää voita parin minuutin ajan. Lisää tomusokeri pienissä erissä ja vaahdota noin kymmenen minuutin ajan. Sekoita lopuksi joukkoon rommiaromi.
Laita yksi kostutettu kakkupohja tarjoiluvadille ja levitä sille ½ dl appelsiinimarmeladia ja reilusti rommivoikreemiä. Aseta toinen kakkupohja päälle ja täytä kuten edellinen väli. Aseta viimeinen kakkupohja päällimmäiseksi. Levitä loput rommivoikreemistä kakun päälle ja reunoille.
Koristele kakku piparkakuilla, esimerkiksi pienillä piparkakkutaloilla.
Inspiroidu
Täytekakut
Täytekakut
Täytekakut