1. Kauli taikina riittävän ohueksi (noin 4mm).
2. Leikkaa talon osat leivinpaperin päällä, jotta ne eivät vääristy ja veny liikuteltaessa.
3. Paista osat kypsiksi. Siisti paistettujen osien reunat varovasti sahalaitaisella veitsellä, jotta kaikki reunat ovat suoria ja tarttuvat paremmin alustaan sekä toisiinsa.
Reseptin piparkakkutalotaikinaan löydät täältä:
https://www.oetker.fi/reseptit/r/piparkakkutalo
Piparkakkutalon kaavat voit tulostaa tämän linkin takaa:
https://www.oetker.fi/fi-fi/piparkakkutalon-kaavat
1. Ikkunat saat leikkaamalla ne liivatelehdistä ja liimaamalla elintarvikeliimalla (Baking glue) ikkuna-aukkojen kohdalle seinien sisäpuolelle.
1. Jos haluat yksityiskohtaisia koristeluja, tee ne ennen kuin liimaat talon kasaan. Koristele talo Dr. Oetker sokerikuorrutteilla. Pieniin yksityiskohtiin voit käyttää myös Dr. Oetker koristelugeelejä. Anna koristeltujen osien kuivua kunnolla ennen liimaamista.
2. Liimaa talo Dr. Oetker elintarvikeliimalla. Laita liimatuubi lämpenemään kuumaan veteen hyvissä ajoin ennen käyttöä. Levitä liimaa reilusti ensimmäisen osan pohjaan. Paina osaa alustaan kiinni ja tue se pystyyn esim. koristeraepurkilla.
3. Pursota liimaa seuraavan osan pohjaan ja seinän reunaan. Paina osa tukevasti kiinni alustaan ja ensimmäiseen seinään noin minuutin ajan. Toista sama seuraavalla seinällä. Levitä liimaa viimeisen osan pohjaan ja molempien seinien reunaan. Paina osa paikalleen ja paina kaikki seinät tiiviisti yhteen. Liimaa kuisti ja ovet samaan tapaan. Anna kuivua noin 30 minuuttia ennen katon liimaamista.
4. Levitä liimaa seinien harjanteisiin sekä toisen kattopalan kattoharjanteeseen. Paina kattopalat paikoilleen ja anna liiman kuivua ennen viimeistelyä. Viimeistele katto sokerikuorrutteella ja ripottele päälle tomusokeria.
Inspiroidu
Leivontavinkit
Leivontavinkit