Laita vohvelirauta lämpenemään.
Sekoita isossa leivontakulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja piparkakkumauste.
Sekoita toisessa kulhossa keskenään hyvin sekaisin vaniljauute, maito, sulatettu voi, siirappi, kananmunat ja ruokosokeri.
Lisää kosteat ainesosat jauhoseokseen ja sekoita niin, että seos on juuri ja juuri sekoittunut.
Voitele kuuma vohvelirauta voilla tai öljyllä. Laita kauhallinen taikinaa vohveliraudan keskelle (riippuen vohvelirautasi koosta).
Paista, kunnes vohveli on kullanruskea ja rapea. Aseta ritilälle.
Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon ranskankerma, tomusokeri ja vaniljatahna, kunnes vaahto on tasaista.
Tarjoa vohvelit vaniljavaahdon ja tuoreiden hedelmien kanssa.
Inspiroidu
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät