Aloita täytteen valmistus jauhamalla 200 g pistaasipähkinöitä monitoimikoneessa, kunnes ne ovat erittäin hienoa murua. Rouhi loput pistaasipähkinät karkeaksi rouheeksi ja laita sivuun.
Sekoita suuressa kulhossa hienoksi jauhetut pistaasipähkinät, mantelit, tomusokeri, maissitärkkelys, suola, pehmeä voi, vaniljauute, kananmuna ja kananmunan keltuainen. Vatkaa noin 2-3 minuuttia, kunnes seos on kuohkea. Jos seos tuntuu liian notkealta levitettäväksi, lisää vielä hieman maissitärkkelystä.
Valmista nopea siirappi pienessä kattilassa sekoittamalla sokeri ja vesi. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä hieman.
Halkaise croissantit pituussuunnassa ja sivele molemmat leikkauspinnat siirapilla.
Levitä täyte croissanttien väliin ja laita croissanttien hatut täytteen päälle. Levitä jäljelle jäänyt seos croissanttien päälle. Ripottele päälle hienonnetut pistaasipähkinät.
Aseta croissantit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunissa noin 12-15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.
Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua ja ripottele halutessasi päälle tomusokeria.
Inspiroidu
Jälkiruoat
Jälkiruoat
Jälkiruoat