Pohja: Siivilöi jauhot kulhoon, lisää hiiva, suola, sokeri ja sekoita huolellisesti. Lisää sitten vähitellen lämmintä vettä (+42) ja sekoita puuhaarukalla kunnes taikina on yhtenäistä. Peitä muovikelmulla ja jätä lämpimään paikkaan 2 tunniksi kohoamaan. Kohotuksen jälkeen muotoile taikina palloksi jauhotetulla pöydällä ja anna nousta vielä 15 minuuttia.
Valkoinen kastike: Laita uuni kuumenemaan 230°C asteeseen. Kuutioi sipuli ja paista öljyssä. Purista valkosipulinkynnet valkosipulipuristimen läpi ja paista hetki. Lisää smetana, suola ja pippuri. Anna seoksen kiehahtaa ja keitä kastike kokoon. Kaada kastike kulhoon, lisää kourallinen hienonnettua persiljaa ja sekoita. Peitä kulho muovikelmulla ja anna jäähtyä.
Täyte: Paista pinaattia paistinpannulla ja anna ylimääräisen nesteen haihtua pois. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Lisää smetana ja keitä jonkin aikaa. Siirrä pinaattiseos kulhoon ja laita sivuun jäähtymään. Paista rintafileet pannulla ja lisää kanamauste. Anna jäähtyä hetken leikkuulaudalla ja leikkaa fileet kuutioiksi. Viipaloi kirsikkatomaatit.
Levitä leivinpaperi uunipellille ja voitele oliiviöljyllä. Muotoile taikina pellille, levitä kastike päälle, ripottele juusto tasaisesti ja lisää lopuksi muut täytteet. Paista uunin alimmalla tasolla 20-25 minuuttia kunnes pohja on saanut kauniin kullanruskean värin.
Inspiroidu
Suolaiset leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset