Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vanilja-aromi. Vatkaa munat voi-sokerivaahtoon yksi kerrallaan hyvin sekoittaen
Sekoita toisessa kulhossa yhteen vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola ja lisää taikinaan. Lisää viimeiseksi suklaahiput ja sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina halkaisijaltaan noin 18 cm:n voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes testitikkuun ei tartu enää taikinaa.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa, jottei kuorrute juoksetu.
Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Levitä ensimmäiselle pohjalle puolet vadelmahillosta ja ohut kerros tuorejuustokreemiä. Toista sama seuraavalle pohjalle. Kuorruta kakun pinta ja sivut jäljelle jääneellä kreemillä.
Sekoita valkoisesta ja sinisestä sokerimassasta vaaleansininen massa ja kauli se noin 3 mm paksuksi levyksi. Nosta massa kaulimen avulla kakun päälle. Painele massa lastan avulla tasaiseksi aloittaen kakun päältä. Venytä massaa kevyesti reunoista alaspäin niin saat paineltua reunat siistiksi. Leikkaa alareuna veitsellä.
Kauli vaaleanpunainen massa levyksi ja leikkaa pöllölle vartalo. Leikkaa valkoisesta sokerimassasta ympyrä pöllön vatsaksi. Painele esim. pillillä vatsaan kuvioita höyhenpeitteeksi. Leikkaa vaaleanpunaisesta massasta ympyrä ja halkaise se kahtia pöllön siiviksi.
Tee pöllön silmät leikkaamalla ensin valkoisesta sokerimassasta suurin ympyrä. Leikkaa seuraavaksi pienempi ympyrä sinisestä massasta, sitten mustasta ja lopuksi vielä pieni valkoinen ympyrä. Mustaa sokerimassaa saat värjäämällä pienen määrän valkoista sokerimassaa mustalla geelivärillä. Saat väristä vahvemman lisäämällä joukkoon hieman kaakaojauhetta. Erikokoisia ympyröitä saat tehtyä esimerkiksi pullon korkeilla tai pursotinterillä sekä pillillä.
Sekoita kaakaojauhetta valkoiseen sokerimassaan, niin saat kauniin ruskeaa massaa puun runkoa ja oksia varten. Kauli massa ja leikkaa siitä kuvan mukainen runko ja oksat. Asettele paikalleen ja kiinnitä sokerikuorrutteella.
Kauli vihreästä sokerimassa ja leikkaa siitä lehtiä muotilla tai veitsellä. Kauli vaaleanpunainen sokerimassa ja leikkaa siitä kukkia. Asettele pöllö, kukat ja lehdet puun oksille. Kiinnitä osat sokerikuorrutteella. Koristele lopuksi kukat sokerihelmillä.
Inspiroidu
Täytekakut
Täytekakut
Täytekakut