Esilämmitä uuni 180°C.
Voitele kolme 20cm:n pyöreää kakkuvuokaa voilla ja vuoraa ne leivinpaperilla.
Porkkanakakkutaikinaa varten sekoita keskikokoisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola, kaneli, inkivääri ja muskottipähkinä.
Vatkaa erillisessä isossa kulhossa munat ja sokerit keskinopealla teholla vaaleaksi, kuohkeaksi, tilavuudeltaan noin kaksinkertaiseksi vaahdoksi (noin 5 min).
Lisää sulatettu voi sekaan hitaasti vatkaten ja lisää sitten vaniljauute.
Pienennä vatkaimen kierroksia ja lisää suurin osa jauhoseoksesta (jätä noin 0,5 dl jäljelle), sekoittaen kunnes ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet.
Kääntele porkkanaraaste jäljelle jääneessä jauhoseoksessa ja lisää sitten porkkanat varovasti taikinaan.
Jaa taikina tasaisesti kakkuvuokiin ja tasoita pinnat nuolijan avulla.
Paista 25-40 minuuttia. Kokeile työntämällä tikku kakun keskelle, jääkö siihen taikinaa. Kun ei jää, kakku on valmis.
Aseta vuoat ritilän päälle jäähtymään 10 minuutiksi. Poista sen jälkeen kakut varovasti vuoista ja anna niiden jäähtyä täysin.
Valmista kuorrute vatkaamalla pehmeä voi, tomusokeri ja vaniljauute kulhossa keskinopealla teholla noin 5 minuutin ajan, kunnes seos on vaaleaa ja kermaista. Lisää tuorejuusto ja sekoita, kunnes massa on tasaista ja sileää. Täytä pursotuspussi pyöreällä tyllalla.
Kun kakut ovat täysin jäähtyneet, pursota kuorrutetta ensimmäisen kakun päälle. Toista sama toiselle ja kolmannelle kerrokselle ja kuorruta kakun päällinen ja reunat jäljelle jääneellä kuorrutteella.
Koristele syötävillä kukilla ja pähkinämurskalla ennen tarjoilua.
Inspiroidu
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät