Laita kattilaan vadelmat, sokeri sekä 4 dl omenamehua. Lämmitä lieden keskilämmöllä. Keitä 5 min tai kunnes vadelmat ovat pehmenneet, sekoittaen välillä. Siirrä kattila liedeltä, jotta vadelmaseos viilenee hieman. Soseuta sauvasekoittimella vadelmaseos tasaisen pehmeäksi ja siivilöi seos vielä siivilän läpi, jotta vadelmansiemenet saadaan pois.
Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna jäljelle jäänyt mehu ja 1tl vaniljatahnaa kastikekattilassa keskilämmöllä. Siirrä pois liedeltä. Purista liivatteista liiallinen vesi ja sekoita kuumaan nesteeseen. Anna seoksen jäähtyä 10 min. Lisää liivateseos vadelmaseoksen joukkoon ja jaa kahdeksaan tarjoilukulhoon tai lasiin. Laita jääkaappiin 4 tunniksi.
Esilämmitä uuni 100 asteeseen. Päällystä pelti leivinpaperilla. Vatkaa käsivatkaimella valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahtoon ruokalusikallinen kerrallaan kunnolla vatkaten jokaisen lisäyksen jälkeen, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Valitse tähtitylla pursotinpussiin. Pursota punaisesta geeliväristä pitkittäiset raidat pursotinpussin sisään. Täytä marenkivaahdolla.
Pursota leivinpaperille 2cm kokoisia marenkeja hieman toisistaan erilleen. Paista 30 min. Käännä uuni pois päältä. Jätä marengit uuniin, uunin luukku hieman avoimena, kunnes se viilenee täysin.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää loppu vaniljatahna vaahdon joukkoon. Jaa puolet vadelmista ja marengeista tarjoiluastioihin. Seuraavaksi jaa kermavaahto ja loput vadelmista ja marengeista. Ripottele päälle hopeahelmiä juuri ennen tarjoilua.
Inspiroidu
Jälkiruoat
Jälkiruoat
Jälkiruoat