Laita leivinpaperi kahden (18 cm) irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat. Kuumenna uuni 175°C:seen.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Kuumenna maitoa sen verran, että voi sulaa siihen. Jos teet suklaakakun, lisää kaakaojauhe maidon ja voin sekaan. Vatkaa munien rakenne rikki öljyn kanssa. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja kaada taikina kahteen vuokaan.
Paista pohjia 45-55 minuuttia uunin alatasolla. Ota pohjat uunista pois, kun kakun keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Kumoa pohjat vuoista ja anna niiden jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. Pohjat kannattaa valmistaa päivää ennen täyttämistä. Voit myös pakastaa kakkupohjat.
Sekoita mascarpone ja toffeekastike tai sulatettu suklaa. Valkosuklaan kanssa kannattaa lähteä sekoittelemaan mascarponea vähän kerrallaan valkosuklaaseen, ei toisin päin.
Kakusta tulee korkea, joten se on helpoin koota korkean irtopohjavuoan reunojen sisään. Jos kakkupohja on paiston aikana kohonnut keskeltä, tasoita sen pinta veitsellä. Leikkaa kumpikin pohja kahteen osaan.
Aseta ensimmäinen pohjan puolikas tarjoilulautaselle ja lisää päälle noin kolmasosa täytteestä. Täytettä ei kannata levittää ihan reunoille, vaan jättää reunoille noin 1 cm ilman täytettä. Painele täytteen pinnalle kolmasosa marjoista. Jatka näin kahden seuraavan kerroksen kanssa ja laita lopuksi päälle neljäs kakkupohjan puolikas. Paina kakkua päältä ja laita se jääkaappiin tiivistymään. Kakku voi tässä vaiheessa hyvin suojattuna odotella seuraavaan päivään kuorruttamista.
Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön jo hyvissä ajoin. Onnistunutta voikreemiä varten on erittäin tärkeää, että voi on täysin pehmeää ennen kreemin vatkausta. Vatkaa voi ja tomusokeri sähkövatkaimella 5-10 minuuttia, kunnes kreemi on ilmavaa ja vaaleaa. Jos kreemi tuntuu liian paksulta, voit lisätä siihen lorauksen maitoa. Voit halutessasi maustaa kreemin Dr. Oetkerin aromeilla.
Päällystä kakku kauttaltaan hyvin ohuella kerroksella voikreemiä. Tämän kerroksen tarkoituksena on tehdä hyvä alusta pursotuksille ja pitää murut kiinni kakussa. Siirrä kakku takaisin jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet pursotuskreemit. Jaa loppuosa kreemistä kulhoihin, värjää haluamillasi väreillä ja siirrä pursotuspusseihin.
Pursota kakun pinnalle tähtiä ja ruusukkeita erilaisilla tyllilla. Kuvan kakun hopeiset ruusukkeet on värjätty pursotuksen jälkeen erikseen hopeisella kimallesuihkeella. Lisää pinnalle koristehelmiä, syötäviä kukkia tai muita haluamiasi koristeita ja nosta kakku jähmettymään.
Inspiroidu
Täytekakut
Täytekakut
Täytekakut