Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna.
Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Alusta pullataikina kimmoisaksi lisäämällä vähitellen vehnäjauhoja. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Vaivaa pullataikinaa, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista.
Kohota pullataikinaa lämpimässä, vedottomassa paikassa liinan alla lähes kaksinkertaiseksi.
Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Painele siitä ilmakuplat pois. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi. Nosta pellille ja peitä keittiöpyyhkeellä. Anna kohota 20 minuuttia. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Valmista täyte. Sekoita rahka kulhossa. Lisää loput täytteen aineet ja sekoita tasaiseksi. Säästä puolikas kananmuna ja voitele sillä piirakan reunat.
Kaada täyte pohjalle. Paista rahkapiirakkaa noin 30 minuuttia.
Inspiroidu
Piirakat
Piirakat
Piirakat