Sekoita pehmeä voi, sokeri ja vaniljatahna keskenään. Lisää mantelijauhe ja vehnäjauho, sekoita tasaiseksi. Vatkaa kananmunan rakenne kevyesti lasissa rikki. Lisää kananmunaa vähitellen taikinaan ja sekoita välissä. Lisää kananmunaa vain sen verran että taikina pysyy kasassa, jottei taikinasta tule liian kostea. Siirrä taikina kylmään noin tunniksi.
Laita liivatelehti kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Sulata joukkoon pehmennyt liivatelehti ja sekoita tasaiseksi. Kaada kerma rouhitun valkosuklaan päälle. Sekoita tasaiseksi. Lisää raastettu limenkuori ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Lämmitä kiertoilmauuni 200 asteeseen. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä noin 2–3 mm paksuiseksi levyksi ja jätä leivinpaperin päälle. Leikkaa levystä keksimuotilla ympyröitä (ø 4 cm). Jätä ympyröiden väliin noin 1 cm väliä. Poista ylimääräinen taikina. Ota sitten pienempi muotti (ø2 cm) ja muotoile puolet kekseistä leikkaamalla niiden keskelle reikä. Älä siirrä keksejä, vaan jätä ne leivinpaperin päälle. Muotoile myös ylijäävä taikina.
Paista keksejä uunin keskitasolla 5-8 minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä leivinpaperilla.
Aloita keksien täyttäminen levittämällä täytettä reijättömien keksien päälle. Levitä täytettä runsaimmin keksin keskiosaan. Nosta kanneksi reijällinen keksi. Koristele keksit koristerakeilla.
Inspiroidu
Pikkuleivät
Pikkuleivät
Pikkuleivät