Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään, lukuun ottamatta yhtä valkuaista, jonka säästät tortun voiteluun. Muotoile taikina palloksi ja nosta se jääkaappiin noin tunniksi. Vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan noin 24 sentin irtopohjavuoka tai voitele pinnoitettu piirasvuoka.
Valmista raparperihilloke keittämällä aineksia kattilassa pienellä lämmöllä, kunnes hilloke on paksua ja raparperit ovat pehmenneet. Anna jäähtyä. Voit myös käyttää valmista hilloketta.
Kauli 2/3 taikinasta ja vuoraa sillä vuoan pohja ja reunat. Lusikoi pohjalle hilloke. Kauli loput taikinasta noin 1/2 sentin paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta pienellä ympyrämuotilla pyörylöitä. Voitele pyörylät valkuaisella ja asettele ne täytteen päälle rennosti. Nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Paista torttua noin 35 minuuttia, tai kunnes se on kauniin värinen ja kypsä. Tarjoa kermavaahdon kanssa.
Inspiroidu
Piirakat
Piirakat
Piirakat