Esipaista pohjaa uunissa kevyen painon alla +175 asteessa, kunnes pohja on kauniin kullanruskea. Ota pohja uunista, voitele keltuaisella ja paista vielä 2-3 minuutin ajan, näin pohjasta tulee tiiviimpi.
Mikäli taikinamurua jää yli, sen voi ripotella viimeiseksi koko komeuden päälle ennen paistoa, täytteiden lisäämisen jälkeen. Murentaminen käy parhaiten sormenpäitä käyttämällä.
Yhdistä raparperitäytteen ainekset kulhossa ja anna maustua hetken. Kun raparperit ovat hetken kuluttua pehmenneet ja ”vuotaneet nestettä” kulhon pohjalle, siivilöi neste talteen ja kaada maustetut raparperit paistetulle piirakkapohjalle.
Vaahdota munat ja sokeri. Kuumenna kerma, maito ja halkaistu vaniljatanko, jäähdytä ja yhdistä muna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää vehnäjauhot ja viimeiseksi voisula. Sekoita varovasti nostellen ja kaada raparperien päälle piirakkavuokaan. Voit varovasti auttaa taikinaa leviämään tasaisesti esimerkiksi lusikan avulla.
Ripottele mahdollisesti yli jäänyt taikinamuru piirakan päälle ennen paistoa. ´
Paista uunissa +175 asteessa noin 20-25 minuutin ajan, tai kunnes piirakka on päältä kauniin kullanruskea, eikä taikinaa jää enää tikkuun. Tarjoile hyvän vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera hieman jäähtyneenä, silloin se on parasta.
Inspiroidu
Piirakat
Piirakat
Piirakat