Laita korintit kulhoon ja kaada päälle rommi. Anna tekeytyä tunnin ajan. Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka. Esikuumenna uuni 180 asteeseen.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vaahdottaen. Lisää rommi-rusinaseos, suklaahiput sekä keskenään sekoitut vehnäjauho, kardemumma ja leivinjauhe. Kaada taikina tasaisesti vuokaan. Tee taikinaan keskelle viilto, niin kakku kohoaa tasaisemmin. Paista uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.
Varmista kakun kypsyys tikulla. Kypsä kakku ei tartu siihen työnnettyyn tikkuun. Irroita hieman jäähtynyt kakku vuoasta ja anna jäähtyä mieluiten ritilän päällä.
Sulata suklaa pussiissan kuumassa vesihauteessa. Tee pussin kulmaan reikä ja pursota suklaa nauhoina kakun päälle. Koristele heti koristehelmillä, kun suklaa on vielä sulaa.
Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän säilytyksenjälkeen. Kakku säilyy ilmalta suojattuna huoneenlämmössä tai sitä viileämmässä. Kakun voi pakastaa, mutta koristele kakku vasta sulatuksen jälkeen.
Inspiroidu
Kakut
Kakut
Kakut