Ota voi ja maito ajoissa huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Aseta irtopohjavuoan pohjan päälle muotoon leikattu, pohjaa reilusti suurempi leivinpaperi ja purista se pohjan ja reunojen väliin. Voitele vuoan reunat.
Erottele munista valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaniljauutteen kanssa tahnamaiseksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet yhteen.
Vatkaa voiseokseen vuorotellen jauhoja siivilän läpi sekä maitoa.
Kääntele valkuaisvaahto taikinan joukkoon kahdessa erässä ilmavasti, mutta niin että se sekoittuu tasaisesti. Kaada taikina vuokaan. Jos teet kakun suuremmassa ja matalammassa vuoassa, kakusta tulee kaksikerroksinen.
Nosta vuoka uuniin 50-60 minuutiksi (suuremmassa vuoassa riittää 40-45 minuuttia), kunnes kakku on kypsä. Kun kakku on täysin jäähtynyt, irrota se veitsen ja lastan avulla vuoasta. Huolella jäähdyttäminen on tärkeää, sillä kakku on mehevää ja kerroksista tulee suhteellisen ohuet. Kunnolla jääkaapissa jäähtynyt kakku on helpompi leikata.
Valmista mousse kahdesta jauhepussista ohjeiden mukaan kiinteäksi vaahdoksi.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Levitä jokaiselle kerrokselle ensin kourallinen vadelmia ja levitä mousse tasaisesti ja kuohkeasti päälle (säästä noin 2/5 moussesta kuorrutukseen ja koristeluun) ja paina seuraava kerros kevyesti moussen päälle. Kuorruta koko kakku ohuesti moussella lastan avulla.
Jaa loppu mousse kolmeen osaan pieniin kulhoihin. Värjää yksi osa muutamalla tipalla pinkkiä geeliväriä ja toinen selkeästi vahvemman pinkiksi. Jätä kolmas erä värjäämättä. Lusikoi pursotinpusseihin, joissa on eri kokoiset tyllat.
Aseta kultaisia koristeita kukan terälehtien muotoon ja pursota terälehtien väliin pursotukset ja jatka koristelua makusi mukaan kakun pinnalla. Painele loput kultakoristeet kakun kylkeen ja korosta pursotuksilla. Viimeistele ruusukultaisilla koristehelmillä.
Vinkki! Valmista keltuaisista majoneesia tai vaniljakastiketta!
Inspiroidu
Kakut
Kakut
Kakut