Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat ainekset erillisessä kulhossa ja siivilöi ne sitten muna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää sitruuna-aromi. Kääntele varovasti, jotta munasokerivaahtoon vatkattu ilma säilyy taikinassa.
Kun olet saanut tasaisen ja sileän massan, kaada se voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisijaltaan noin 20-23 cm). Paista uunissa 30-40 minuuttia.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Lämmitä lemon curdia kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita vispilällä, jotta massa ei paakkuunnu ja on sileää koostumukseltaan. Lisää liotetut liivatelehdet lämmitetyn lemon curdin joukkoon ja sekoita, kunnes ne ovat sulaneet massaan. Anna jäähtyä hieman.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljatahna.
Kun lemon curd on noin 20-25 asteen lämpöistä, ota hieman kermavaahtoa ja lisää se lemon curdin joukkoon. Sekoita lemon curd sitten vielä hyvin lopun kermavaahdon sekaan.
Tee mansikkamousse pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
Jaa kakkupohja kolmeen osaan. Käytä kokoamisessa vuokaa, jossa paistoit kakun. Aloita siirtämällä yksi kakkupohjakerros alimmaiseksi vuokaan. Levitä pohjan päälle noin 2/3 sitruunamoussesta.
Aseta päälle sitten seuraava kakkupohjakerros. Levitä päälle 1,5 dl mansikkahilloa ja hillon päälle mansikkamousse. Lisää vielä viimeisin kakkupohja ja levitä päälle loput sitruunamoussesta. Siirrä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi (mieluiten yön yli), jotta liivate ehtii jähmettyä.
Tee marengit pakkauksen ohjeen mukaan. Ota kakku pois vuoasta.
Levitä kerma tasaisesti kakun päälle. Helpoiten tämä onnistuu pursottamalla kermaa kakun reunoille ja tasoittamalla se kakkulastalla.
Koristele kakku marengeilla ja koristerakeilla.
Inspiroidu
Kakut
Kakut
Kakut