Lämmitä uuni 180°C. Voitele ja jauhota 30cm:n leipävuoka.
Valmista taikina vaahdottamalla voi, sokeri, suola ja vaniljauute yleiskoneella tai sähkövatkaimella noin 4 minuutin ajan, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, sekoittaen hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen. Lisää jogurtti ja maito ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja raastettu sitruunankuori.
Lisää kuivat aineet vähitellen kosteiden ainesten joukkoon ja kääntele lastalla tai sekoita matalalla nopeudella siten, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat. Kääntele lopuksi mustikat varovasti joukkoon.
Kaada taikina leipävuokaan ja paista esilämmitetyssä uunissa noin 65-75 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää taikinaa.
Jos pinta ruskistuu liian nopeasti, peitä se kevyesti alumiinifoliolla paiston viimeisten 10 minuutin ajaksi.
Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia, jonka jälkeen irrota se varovasti ja siirrä ritilälle jäähtymään.
Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja sitruunamehu ja vatkaa ne kulhossa tasaiseksi. Valuta kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele tuoreilla mustikoilla ja sitruunaviipaleilla.
Inspiroidu
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät