Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Aseta muffinivuoat muffinipellille.
Siivilöi jauhot ja leivinjauhe suureen kulhoon. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita kuivat ainekset hyvin keskenään. Tee sitten kuoppa jauhojen keskelle.
Vatkaa erillisessä kulhossa munat, sitruuna-aromi, sulatettu voi ja maito. Kaada seos jauhoseoksen keskellä olevaan kuoppaan ja taittele varovasti taikinaksi. Varo sekoittamasta taikinaa liikaa - pienistä jauhomöykyistä ei ole haittaa, sillä ne auttavat muffinien rakenteen muodostumisessa.
Sekoita mustikoiden joukkoon lusikallinen jauhoja - tämä estää mustikoiden uppoamista muffinitaikinaan, kun muffineita paistetaan. Kaada mustikat taikinan joukkoon ja sekoita kevyesti.
Jaa taikina muffinivuokiin tasaisesti. Paista 20-25 minuuttia, kunnes muffinit ovat kohonneet ja kypsyys on tikulla kokeiltuna sopiva - tikkuun ei pitäisi jäädä taikinaa. Jätä jäähtymään muffinivuokaan noin 15 minuutiksi ja siirrä sitten ritilän päälle jäähtymään.
Inspiroidu
Muffinit
Muffinit
Muffinit