Tee ensin vadelmamelba. Aja sileäksi vadelmat, tomusokeri ja sitruuna-aromi tehosekoittimessa. Siivilöi halutessasi.
Murenna keksit monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita keksimuruihin.
Pingoita leivinpaperi halkaisijaltaan 16 cm irtopohjavuokaan. Painele vuoan pohjalle keksimuruseos tiiviiksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin n. 15 minuutiksi.
Liota liivatelehtiä väljässä, kylmässä vedessä pari minuuttia. Lämmitä 1 dl kermaa kattilassa varovasti. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Laita liivatteet lämpimän kerman joukkoon. Sekoita kunnes liivatteet liukenevat.
Sekoita vaniljasokeri, tuorejuusto ja siivilöity tomusokeri. Lisää joukkoon liivate-kermaseos.
Vatkaa loppu kerma ( 1 dl) vaahdoksi. Lisää se muiden aineiden joukkoon. Kaada keksipohjalle. Lusikoi kakun päälle rennolla kädellä marjamelbakoristeita. Säästä loppu melba kakun kanssa tarjottavaksi.
Peitä kelmulla ja anna hyytyä viileässä vähintään 4 tuntia.
Inspiroidu
Hyydytettävät kakut
Hyydytettävät kakut
Hyydytettävät kakut