Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. 15 cm). Vuoraa myös reunat leivinpaperilla. Esilämmitä uuni 175 asteiseksi (kiertoilma 160 astetta).
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sitruuna-aromi. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen. Jos seos uhkaa juoksettua, lisää jokaisen munan kanssa 1 rkl vehnäjauhoja. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele voivaahtoon yhdessä vadelmarouheen kanssa. Jaa taikina vuokiin ja paista noin 30–40 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna pohjien jäähtyä vuoassaan ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään täysin.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita rahka ja sokeri yhteen. Raasta joukkoon huolellisesti pestyn sitruunan kuori. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna puolen sitruunan mehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen rahkaseokseen. Kääntele joukkoon kermavaahto.
Leikkaa kakkupohjat kahteen osaan. Aseta ensimmäinen pohja tarjoiluvadille irtopohjavuoan reunuksen sisään. Levitä päälle kolmasosa täytteestä ja kourallinen vadelmia. Toista sama vielä kaksi kertaa ja nosta viimeinen pohja kakun kanneksi. Anna kakun hyytyä kylmässä muutama tunti, mieluiten yön yli.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää cream fix ja tomusokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Värjää puolet kermasta vaaleanpunaiseksi. Siirrä kermat pursotinpusseihin ja pursota vuorotellen renkaiksi kakun ympärille. Tasoita pinta esim. palettiveitsellä. Pursota kermasta kakun päälle ruusukkeita. Viimeistele kakku vadelmarouheella ja marengeilla.
Inspiroidu
Hyydytettävät kakut
Hyydytettävät kakut
Hyydytettävät kakut