Sulata voi ja lisää joukkoon sokeri, raastettu sitruunankuori ja sitruunamehu. Vatkaa munien rakenne rikki vispilällä ja siivilöi seoksen joukkoon. Kuumenna seosta liedellä keskilämmöllä, kunnes seos muuttuu kermamaiseksi (noin 12 minuuttia). Täytä lasipurkkeja lemon curdilla reunoja myöden ja sulje kannet.
Vatkaa valkuaiset yhdessä vaniljasokerin kanssa sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokeri ja siivilöi vähitellen myös maissijauhot valkuaisiin ja vatkaa kuohkeaksi. Levitä marenki uunipellille, joka on vuorattu öljyllä voidellulla leivinpaperilla.
Ripottele marengin päälle tomusokeria ja mantelilastuja.
Paista marenkia uunin keskitasolla 150 asteessa noin 35 minuuttia.
Marengin pinnan tulisi olla paiston jälkeen rapea. Anna marengin jäähtyä uunipellillä noin 5 minuuttia. Kumoa marenki tomusokerilla ripotellun leivinpaperin päälle ja irrota varovasti marengin pohjassa oleva leivinpaperi. Anna marengin vielä jäähtyä.
Sekoita mascarponejuusto rahkan, sokerin ja vaniljasokerin kanssa. Laita jääkaappiin viilenemään noin tunniksi.
Levitä mascarponetäyte tasaisesti marengin päälle. Jätä reunoista noin 2 cm täyttämättä.
Levitä lemon curdia varovasti mascarpone-täytteen päälle pienissä erissä.
Rullaa täytetty marenki varovasti leivinpaperin avulla. Aloita rullaus lyhyemmältä sivulta. Ripottele päälle tomusokeria ja tarjoile heti.
Sitruunamarenkirulla ei säily pitkään, joten tarjoile se mielellään heti valmistuksen jälkeen.
Lemon curdin sijaan voit käyttää myös muuta haluamaasi täytettä, esimerkiksi mansikkahillo sopii hyvin!
Inspiroidu
Leivokset
Leivokset
Leivokset