Sekoita kulhossa huolellisesti hiiva ja jauhot. Lisää loput ainekset ja vaivaa yleiskoneella (taikinakoukkua käyttäen) tasaiseksi taikinaksi. Peitä taikinakulho liinalla ja siirrä taikina lämpimään paikkaan kohoamaan.
Lämmitä uuni ala-ylälämmöllä 240C tai kiertoilmalla 220C. Ripottele jauhoja taikinan päälle ja irrota taikina varovasti reunoista kevyesti jauhotetulle alustalle. Ripottele vielä hieman jauhoja taikinan päälle ja kauli pyöreäksi levyksi. Jaa taikina neljään yhtä suureen sektoriin.
Vedä taikinapalasesta pitkulainen ottamalla kulmista kiinni ja väännä taikina useamman kerran kierteelle. Siirrä kierteiset taikinapalat uuninpellille leivinpaperin päälle. Siirrä uuninpelti lämpimään paikkaan, jotta taikinakierteet kohoavat kertaalleen. Paista kierteet uunin keskivaiheilla n. 10 min.
Tiputa uunin lämpö ala-ylälämmössä 180C tai kiertoilmalla 160C ja paista vielä 10 min.
Inspiroidu
Aamiainen ja Brunssi
Aamiainen ja Brunssi
Aamiainen ja Brunssi