Halkaise vaniljatanko kahtia pituussuunnassa ja kaavi sisus pois murotaikinaa varten. Aseta vaniljatanko sivuun. Vaivaa voi, tomusokeri ja vaniljatangon sisus sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Lisää kananmuna ja jauhot ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina folioon ja laita jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
Sillä aikaa, kun taikina on jääkaapissa jähmettymässä, valmista vadelmatahna. Sekoita vadelmat, sokeri, sitruunamehu ja 30 ml vettä korkeassa astiassa ja jätä sulamaan.
Vaivaa nopeasti murotaikina uudelleen ja kauli 3 mm paksuiseksi ympyräksi kevyesti jauhotetun työtason päällä. Aseta taikina piirakkavuokaan (Ø 26 cm) ja painele reunat kevyesti. Leikkaa ylimääräinen taikina pois ja muotoile niistä esimerkiksi keksejä. Pistele pohjaan reikiä haarukalla ja laita takaisin jääkaappiin jähmettymään noin 15 minuutiksi.
Esilämmitä uuni (ylä-/alalämpö: 180 °C). Peitä murotaikina leivinpaperilla ja aseta päälle kuivatut herneet painamaan taikinaa alas esipaistoa varten. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Ota piirakkapohja pois uunista, poista leivinpaperi ja herneet ja paista vielä noin 15 minuutin ajan, kunnes pohja saa kullanruskean värin. Jätä sivuun jäähtymään, poista murotaikina vuoasta ja aseta se tarjoiluastialle.
Soseuta vadelmat sauvasekoittimella ja valuta siivilän läpi kattilaan, jotta siemenet saadaan poistettua. Sekoita keltuainen, tärkkelys ja 3 rkl vettä erillisessä pienessä kulhossa tasaiseksi. Sekoita kattilassa vadelmat ja sisuksesta tyhjennetty vaniljatanko (lieden keskilämmöllä). Sekoita joukkoon keltuaissekoitus ja kuumenna. Anna tahnan kiehua noin 1 minuutin ajan. Poista kattila liedeltä, ota vaniljatanko pois ja sekoita joukkoon voi sähkövatkaimen avulla. Levitä tahna esipaistetun taikinan päälle, käytä apuna taikinakaavinta. Tasoita tahna ja jätä piirakka jäähtymään huoneenlämpöön noin 10 minuutiksi. Laita sitten jääkaappiin jäähtymään noin 20 minuutiksi.
Suklaaganachen valmistusta varten pilko tumma suklaa hienoksi ja laita korkeaan astiaan. Kuumenna kerma kattilassa (keskilämpö) ja kaada se suklaan päälle. Lisää joukkoon voi nökäreinä. Soseuta ganachea sauvasekoittimella, kunnes siitä muodostuu tasainen, kiiltävä massa. Kaada sitten vadelmatahnan päälle.
Aseta suklaamunat piirakan päälle ja paina kevyesti. Laita piirakka jääkaappiin jähmettymään noin 20 minuutiksi.
Inspiroidu
Piirakat
Piirakat
Piirakat