Lämmitä neste kädenlämpöiseksi (37 astetta). Liuota hiiva nesteeseen. Lisää sokeri ja suola. Alusta joukkoon vähän kerrallaan vehnäjauhot aluksi vatkaten. Lisää alustuksen loppuvaiheessa suklaa, yhden appelsiinin raastettu kuori, mantelirouhe ja öljy. Anna kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Muotoile taikinasta jauhotetuin käsin kaksi pitkänomaista leipää. Jos taikina on kovahkoa, voit myös tehdä letitetyt leivät pullapitkon tyyliin. Kohota noin 30 minuuttia liinalla peitettynä.
Paista leipiä 200-asteisessa kiertoilmauunissa noin 25 minuuttia. Tarkkaile leipiä kypsennyksen aikana. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, mutta leipä ei tunnu kypsältä, niin peitä foliolla. Voit paistaa leivät myös leipävuoissa.
Tarjoile uunituoreena.
Inspiroidu
Aamiainen ja Brunssi
Aamiainen ja Brunssi
Aamiainen ja Brunssi