Kuumenna maitoa ja voita, kunnes voi on sulanut ja seos on kädenlämpöistä.
Yhdistä jauhot, sokeri, vaniljasokeri, suola ja taikinajuuripussin sisältö kulhossa. Lisää maitoseos ja muna. Vaivaa taikinaa matalalla nopeudella koukuilla varustetulla käsivatkaimella tai monitoimikoneella, kunnes kaikki on sekoittunut. Vaivaa sitten keskinopeudella tai suurella nopeudella 6-8 minuuttia, kunnes taikina on pehmeää ja taipuisaa.
Kaada taikina keittiön pöydälle ja käännä se pyöreäksi palloksi. Siirrä kulhoon ja peitä muovikelmulla, anna kohota lämpimässä paikassa 1 tunti.
Nosta taikina pöydälle ja paina taikinaan syvennys. Vatkaa muna kuoppaan ja lisää suklaa. Ota terävä taikinalasta tai veitsi ja leikkaa taikina pieniksi paloiksi, samalla kun suklaa ja munat sekoittuvat hyvin taikinaan. Taikina muodostuu nyt monesta pienestä taikinapalasta. Taikinaa ei vaivata tasaiseksi palloksi, sen tulee olla epätasainen ja maalaismainen.
Jaa taikina 8-10 osaan ja nosta ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Tämä tehdään helpoimmin käyttämällä taikinakaavinta tai veistä lastana. Peitä suklaapullat muovikelmulla tai kostealla keittiöpyyhkeellä ja anna kohota n. 45 minuuttia.
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen kohotusajan viimeisen neljänneksen aikana.
Ripottele pullille hieman vaniljasokeria ja paista 12-15 minuuttia, kunnes pullat ovat vaaleanruskeita ja kypsiä. Anna jäähtyä ritilällä.
Suklaapullat maistuvat parhaimmilta paistopäivänä. Jos pullia jää yli, kasta ne pieneen määrään vettä ja lämmitä hetki uunissa ja ne maistuvat melkein kuin vastaleivotuilta. Pullat voidaan myös pakastaa.
Inspiroidu
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät