Esilämmitä uuni 190°C.
Sekoita kulhossa haarukalla sekaisin voi, fariinisokeri, marsipaani, vaniljatahna, kaneli, mantelijauhe, rouhitut mantelit, rouhitut hasselpähkinät, kuivatut karpalot, sitruunamehu ja appelsiinin kuori.
Leikkaa omenoiden yläosa pois ja laita sivuun. Leikkaa ja kaavi omenoiden siemenkodat pienellä terävällä veitsellä ja teelusikalla. Varo leikkaamasta pohjaa myöten, jotta täyte ei valu ulos omenasta.
Laita omenat voideltuun uunivuokaan ja lusikoi täytettä omenien sisälle. Paina täytettä sormella tai lusikalla tiivistäen ja laita täytettä myös omenoiden päälle. Laita omenoiden yläosat takaisin omenoiden päälle ja paina hieman.
Kaada omenamehu tai viini uunivuokaan ja paista 25-30 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeitä ja täyte kullanruskeaa.
Kiehauta vaniljakastiketta avrten maito, kerma, sokeri ja vaniljatangon siemenet.
Vatkaa kulhossa munankeltuaiset.
Kaada kuuma kermaseos vähitellen munankeltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen.
Kaada seos takaisin kattilaan ja keitä miedolla tai keskilämmöllä sekoittaen, kunnes kastike paksuuntuu ja muuttuu kermaiseksi.
Siivilöi kastike siivilän läpi ja tarjoile omenoiden kanssa.
Inspiroidu
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät