Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kestäväksi vaahdoksi. Jos haluat vain yhden värisiä vaahtokarkkeja, voit lisätä tässä vaiheessa seokseen haluamaasi elintarvikeväriä.
Mittaa kattilaan taloussokeri, glukoosisiirappi ja vesi. Anna kiehua, kunnes seos on 100-asteista. Käytä lämpötilan mittaamiseen digitaalista lämpömittaria.
Jatka sokeriliemen kuumentamista. Kun seos on 127-asteista, ota se pois liedeltä ja kaada valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten.
Kuumenna ½ dl vettä esimerkiksi juomalasissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
Lisää liivateneste vaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes massa on kiinteää ja kiiltävää ja alkaa jäähtyä.
Sekoita tomusokeri ja perunajauhot keskenään ja kaada uunipellille. Laita vaahtokarkkimassa pursotinpussiin ja pursota uunipellille tomusokeri- perunajauhoseoksen päälle tankoja tai yksittäisiä vaahtokarkkeja. Tee vaahtokarkkien pursotus välittömästi, sillä massa alkaa nopeasti hyytymään.
Anna vaahtokarkkien jäähtyä huoneenlämmössä. Jos teit tankoja, leikkaa ne paloiksi. Pyörittele palat tomusokeri-perunajauhoseoksessa. Säilytä vaahtokarkit suljetussa purkissa huoneenlämmössä.
Värjää massa vihreäksi keltaisella ja sinisellä geevärillä. Laita massa pursotinpussiin ja pursota tähtityllan läpi pieniä kuusia. Koristele Dr. Oetkerin Christmas koristerakeilla. Pyörittele kevyesti tomusokeri-perunajauhoseoksessa.
Jaa vaahtokarkkiseos kahtia ja värjää toinen osa vaaleanpunaiseksi ja jätä toinen valkoiseksi. Pursota suorakaiteen muotoiseen vuorattuun vuokaan ensin pinkiksi värjätty massa ja sen päälle valkoinen massa. Anna jähmettyä, pyörittele tomusokeri-perunajauhoseoksessa ja leikkaa paloiksi.
Inspiroidu
Makeiset
Makeiset