Kuumenna uuni 200 °C:seen tasalämmölle. Vuoraa neljä pientä (17cm) irtopohjakakkuvuokaa leivinpaperilla ja voitele reunat. Voit vaihtoehtoisesti voidella kaksi vuokaa ja leikata paiston jälkeen molemmat pohjat puoliksi. Jos paistat kahdessa vuoassa, pidenna paistoaikaa, kunnes ne ovat tikulla kokeiltaessa kypsiä.
Vatkaa kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi (4-5 minuutin ajan). Lisää vesi ja vatkaa tasaiseksi. Siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe munavaahtoon ja kääntele tasaiseksi. Jaa taikina neljään pieneen kakkuvuokaan. Paista pohjia uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Tarkista puutikulla kypsyys. Anna pohjien jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.
Kuumenna uuni 100 °C:seen kiertoilmalle. Sekoita Marenkijauhe ja vesi kulhossa. Vatkaa sähkövatkaimen korkeimmalla nopeudella noin 3 minuuttia. Marenkivaahto on valmista, kun se on kuohkeaa ja jämäkkää.
Sekoita marengin joukkoon noin 1 tl Pinkkiä geeliväriä. Käännä auki pursotuspussia, jonka päässä on tähti tylla. Lisää noin 1 tl Pinkkiä geeliväriä pussin sisälle ja puristele reunoja yhteen. Täytä pussi marenkivaahdolla. Pursota sitten leivinpaperille pieniä marenkeja (n. 2–3 cm). Paista marenkeja uunissa 60 min.
Vinkki: Jos sinulla on liikaa marenkia, katso alta vinkit marenkisydänten valmistamiseen.
Kaada Mansikkakakkumoussejauhe kulhoon ja lisää maito. Vatkaa sekaisin sähkövatkaimen pienellä nopeudella 1 minuutti ja sitten 4 minuuttia korkeimmalla nopeudella kunnes vaahto on ilmavaa. Laita vaahto pursotuspussiin, jonka päässä on pyöreä tylla.
Voitele täytekakun pohjat ohuelti mansikkahillolla. Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoilulautaselle. Pursota mansikkamoussea päälle. Jatka samalla kaavalla loput pohjat. Viimeistele päälimmäinen kerros mansikkamoussella. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla, vadelmilla ja marengeilla.
Voit tehdä marengista myös ihania marenkitikkareita pursottamalla marengit leivinpaperille sydämenmuotoon ja kiinnittamalla niihin paistamista kestävän tikun. Voit koristella kakun niillä tai antaa ne lahjaksi.
Marenkikoristeet voi hyvin valmistaa edellisenä päivänä ja säilyttää ilmatiiviissä astiassa, kunnes kakku koristellaan.
Inspiroidu
Täytekakut
Täytekakut
Täytekakut