Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Vatkaa kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada maito ja kerma sulatetun voin joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe yhteen. Sekoita voi-maito seos vuorotellen jauhojen kanssa taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ettei siihen muodostu sitkoa.
Laita uunipellin (30x40cm) päälle leivinpaperi ja kaada taikina sen päälle. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 20-25 minuuttia. Voit kokeilla kakun kypsyyttä puutikulla. Jos siihen ei tartu taikinaa, kakkupohja on valmis. Jäähdytä pohja ennen kuorruttamista.
Sulata voi kattilassa. Pilko suklaa paloiksi ja lisää se kuuman voin joukkoon. Anna sulaa 1 minuutti ja sekoita vasta sen jälkeen tasaiseksi. Riko kananmuna lasiin ja sekoita rakenne rikki haarukalla. Lisää voi-suklaa seokseen kananmuna, ripaus suolaa ja puolet tomusokerista ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu tomusokeri ja sekoita. Kaada kuorrutus jäähtyneen kakkupohjan päälle.
Asettele pieniä tähden muotoisia piparkakkumuotteja kuorrutteen päälle. Kaada niiden sisälle teelusikan avulla strösseleitä. Leikkaa terävällä veitsellä palat niin, että jokaiseen palaan tulee yksi tähti. Kakku säilyy jääkaapissa 4-5 päivää.
Inspiroidu
Piirakat
Piirakat
Piirakat