Kuumenna uuni 170 asteeseen. Sekoita tomusokeri ja vehnäjauhot. Lisää kuutioitu kylmä voi. Nypi taikina sormin tasarakenteiseksi. Lisää keltuaiset ja vaivaa taikina tasaiseksi. Ota 1/3 taikinasta talteen ja painele loput taikinasta piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä vadelmat tasaisesti pohjan päälle. Murenna marsipaani kulhoon. Lisää valkuaiset ja sokeri. Vaivaa massa tasaiseksi ja levitä se tasaisesti vadelmien päälle niin että ne peittyvät. Kauli loput taikinasta ja tee taikinapyörällä kapeita nauhoja. Asettele nauhat ruudukoksi piiraan päälle.
Paista piirasta 35-40 minuuttia uunin keskitasolla kunnes piiras on kauniin kullanruskea. Tarjoa jäähtynyt torttu vaahdotetun kerman kera.
Inspiroidu
Piirakat
Piirakat
Piirakat