Sekoita valkuaiset, sokeri ja sitruunamehu lämmönkestävässä kulhossa. Laita kulho kattilan päälle, jonka pohjalla on höyryävää vettä. Jatka marenkiseoksen sekoittamista vesihauteessa kunnes sokeri on liuennut seokseen.
Laita uuni kuumenemaan kiertoilmalle 130˚ asteeseen. Levitä kolmen uunipellin päälle leivinpaperit.
Vatkaa marenkimassaa sähkövatkaimella 5-7 minuuttia kunnes se on sileää, kiiltävää ja jäähtynyt. Jaa marenkimassa 3 yhtä suureksi ympyräksi (Ø 20 cm) uunipelleille. Laita marenkipohjat uuniin ja vähennä samalla lämpötilaa 90˚ asteeseen. Kun pohjia on paistettu 1 ½ tuntia, sammuta uuni. Jätä marengit jäähtymään uunin jälkilämpöön ennen kuin poistat pohjat varovasti leivinpaperista.
Vatkaa kuohukerma, smetana, tomusokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Laita alin marenkipohja kakkulautaselle, josta tarjoilet kakun. Levitä sen päälle 1/3 vaniljakreemistä ja yksi kerros vadelmia. Laita päälle toinen marenkipohja, levitä päälle taas 1/3 vaniljakreemistä ja yksi kerros vadelmia. Lopuksi laita päälle viimeinen marenkipohja ja levitä päälle kastike ja vadelmat.
Ripottele halutessasi tomusokeria kakun päälle ennen tarjoilua. Jos marjat ovat kosteita, tomusokeri vain sulaa niiden päälle. Tarjoile kakku välittömästi tai anna sen seistä max. 1 tunti jääkaapissa. Jos marenkikakku seisoo liian pitkään, pohjista tulee pehmeitä.
Inspiroidu
Täytekakut
Täytekakut
Täytekakut