Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Keitä vadelmia, limettimehua, limetin kuorta ja sokeria 5–6 minuuttia, kunnes vadelmat ovat täysin pehmeitä. Ota kattila pois liedeltä ja kaada mehu siivilän läpi puhtaaseen kulhoon. Anna jäähtyä hieman. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne lämpimään vadelmamehuun, kunnes ne ovat täysin liuenneet. Kaada vuokaan, jossa on pieniä puolipallokoloja (Ø30 mm) ja anna tekeytyä pakastimessa tai jääkaapissa.
Kuumenna uuni kiertoilmalla 175 asteeseen.
Sulata voi kattilassa tai mikroaaltouunissa ja anna jäähtyä. Rouhi suklaa ja kääntele rouheen joukkoon hieman jauhoja. Vatkaa muna, sokeri ja vaniljatahna vaaleaksi ja ilmavaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot, kaakaojauhe ja suola taikinaan ja kääntele sekaisin. Kääntele sitten jäähtynyt voi ja lopuksi rouhittu suklaa taikinaan. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun uunivuokaan (20 x 30 cm). Paista uunin keskitasolla 22–25 minuuttia. Anna jäähtyä täysin kylmäksi vuoassa. Ota jäähtyneestä browniesta paloja pyöreällä muotilla (Ø 4–5 cm).
Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Keitä vadelmia, sokeria ja vaniljatahnaa 5–6 minuuttia, kunnes vadelmat ovat täysin pehmeitä. Ota kattila pois liedeltä ja kaada mehu siivilän läpi puhtaaseen kulhoon. Anna jäähtyä hieman. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne lämpimään vadelmamehuun, kunnes ne ovat täysin liuenneet. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita piimä ja jäähdytetty vadelmasose keskenään. Kääntele kerman joukkoon parissa erässä. Kaada vadelmamousse silikoniseen vuokaan, jossa on puolipallon muotoisia koloja (Ø 6,5 cm kolot). Aseta moussen joukkoon hyytelöpuolipallo ja päälle browniepohja. Peitä talouskelmulla ja laita pakastimeen 3–4 tunniksi, kunnes leivokset ovat täysin jäisiä.
Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Rouhi valkosuklaa ja kaada rouhe sauvasekoittimen kestävään astiaan. Kuumenna sokeria, vettä ja glukoosisiirappia kattilassa. Kun sokeri on sulanut, purista liivatelehti kuivaksi ja lisää kattilaan yhdessä kondensoidun maidon kanssa. Sekoita. Kaada kuuma massa valkosuklaan päälle. Lisää veitsenkärjellinen väriä. Upota sauvasekoitin varovasti massan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Massaa sekoittaessa ei saa muodostua ilmakuplia. Pidä siksi sauvasekoitin jatkuvasti vinossa ja massan sisällä. Älä liikuttele sitä ylös ja alas. Jos kiilteeseen on jäänyt kuplia, kopauta astia pöytää vasten ja sekoita varovasti. Anna jäähtyä 34–35-asteiseksi. Jos kiille kaadetaan kakun päälle liian kuumana, se valuu pois. Ota puolipallot pakastimesta, kun kiille on sopivan lämpöistä. Ota puolipallot pois vuoasta ja aseta ritilälle, jonka alla on leivinpaperia. Kaada kiillettä varovasti jokaisen leivoksen päälle. Nosta tarjoiluvadille tai lautaselle palettiveitsellä.
Koristele lopuksi Rose & Gold Decor –suklaakoristeilla sekä tuoreilla vadelmilla.
Inspiroidu
Leivokset
Leivokset