Kuumenna uuni 160 asteeseen kiertoilmalle tai 180 asteeseen tasalämmölle.
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan Ø 16 – 18 cm pohjan päälle ja kiristä reunarengas paikoilleen. Laita vuoan sisäreunalle leivinpaperisuikale.
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi, kananmuna ja vaniljajauhe. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä seos vuoan pohjalle ja reunoille ja esipaista uunin keskiosassa 10 minuuttia. Nosta jäähtymään ritilälle vuoassaan täytteen valmistamisen ajaksi.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja makeuttaja tasaiseksi. Puolita passionhedelmät ja siivilöi mehua 1 ½ dl, säästä siemenet ja siirrä 1 dl mehua sivuun kiillettä varten. Kuumenna ½ dl passionhedelmämehua kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa ja sulata liivatteet mehuun. Kaada seos samalla sekoittaen tuorejuustoseokseen.
Vaahdota kerma ja nostele täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna jähmettyä muutama tunti jääkaapissa.
Laita kiilteen liivate pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna puolet jäljellä olevasta passionhedelmämehusta esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata liivate mehuun. Sekoita joukkoon loppu passionhedelmämehu ja muutama ruokalusikallinen siemeniä. Lusikoi kiille kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa useampi tunti tai yön yli.
Inspiroidu
Hyydytettävät kakut
Hyydytettävät kakut