Keitä kermaa ja sokeria lähes täydellä teholla noin 6 minuuttia, välillä vispaten. Lopeta, kun kuplat ovat paksuja, väri tummunut ja kinuski tarttuu vispilään. Lisää suola, sekoita ja kaada laakeaan astiaan jäähtymään.
Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita keksijauheen joukkoon. Anna imeytyä hetki. Aseta leivinpaperi 20-24 cm irtopohjavuoan pohjalle niin, että sen reuna jää vuoan ulkopuolelle. Painele keksiseos tiiviisti pohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Jos sinulla ei ole isoa vuokaa, voit käyttää kolmea 12 cm -kokoista vuokaa.
Laita liivatelehdet veteen likoamaan. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sokeri ja vaniljatahna. Lisää tuorejuusto ruokalusikallisina ja vatkaa kiinteäksi vaahdoksi. Kiehauta pienessä kattilassa vesi, sulata joukkoon puristellut liivatelehdet, jäähdytä hetki ja vatkaa vaahdon joukkoon ohuena nauhana. Sekoita joukkoon puolukat ja puolet jäähtyneestä kinuskista, nokareina. Kinuski saa jäädä seokseen epätasaisesti.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli. Säilytä loppu kinuski jääkaapissa ja notkista lämmittämällä ennen viimeistelyä.
Valmista popcornit mikrossa. Koristele kakku ennen tarjoilua jäähtyneillä popcorneilla, jäljelle jääneellä kinuskilla ja muutamalla puolukalla.
Inspiroidu
Kakut
Kakut
Kakut