Sekoita miedolla lämmöllä kattilassa sokeri, ruokosokeri, täysmaito, kondensoitu maito ja voi. Keitä sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut.
Kuumenna seos kiehuvaksi ja kuplita tasaisesti koko ajan sekoittaen, kunnes se paksuuntuu ja on karamellin väristä (noin 118°C digitaalisella lämpömittarilla mitattuna). Tämä prosessi kestää noin 25 minuuttia, joten älä lopeta liian aikaisin, muuten fudgen rakenne ei muodostu kunnolla.
Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon vaniljauute. Vatkaa seosta sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan, kunnes seos vaalenee ja alkaa paksuuntua.
Kaada seos nopeasti voideltuun ja vuorattuun uunivuokaan (noin 28 cm x 18 cm) ja anna jäähtyä.
Kun se on täysin jäähtynyt, irrota fudge vuoasta ja leikkaa se 2 cm x 2 cm paloiksi. Fudgea voi säilyttää ilmatiiviissä purkissa jopa kolmen viikon ajan.
Inspiroidu
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät