Esilämmitä uuni 180°C.
Valmista taikina vatkaamalla suuressa kulhossa munat, keltuaiset, sokeri, suola, vaniljauute ja sitruunankuori paksuksi seokseksi noin viiden minuutin ajan.
Siivilöi jauhot ja maissitärkkelys kulhoon ja kääntele varovasti seoksen joukkoon.
Kuumenna maito ja voi pienessä kattilassa, kunnes voi on sulanut. Lisää seos hitaasti taikinaan samalla vatkaten.
Vuoraa kaksi 24 cm:n pyöreää kakkuvuokaa leivinpaperilla. Jaa taikina tasaisesti vuokiin ja tasoita pinnat.
Paista kakkupohjia uunin alatasolla 40-45 minuuttia, tai kunnes tikkuun ei jää taikinaa. Ota uunista, anna jäähtyä hetki ja irrota sitten reunat varovasti veitsellä. Anna kakkujen jäähtyä täysin ritilällä.
Valmista sillä välin voikreemi. Vatkaa voi ja suola sekaisin keskinopeudella noin minuutin ajan, kunnes seos on tasaista.
Lisää seokseen tomusokeri ja kuohukerma vuorotellen, aloittaen ja lopettaen tomusokerilla samalla sekoittaen. Sekoita, kunnes ainekset juuri ja juuri yhdistyvät.
Lisää vaniljauute ja sekoita keskinopeudella. Vatkaa noin 2 minuutin ajan, kunnes kuorrute on kevyttä ja kuohkeaa.
Kokoa kakku asettamalla ensimmäinen kakkupohja tarjoiluvadille. Täytä pursotuspussi vaniljakuorrutteella ja pursota kolmasosa kuorrutteesta tasaisesti ensimmäisen kerroksen päälle. Aseta päälle toinen kakkupohja ja levitä kolmasosa kuorrutteesta sen päälle. Käytä loput kuorrutteesta tasoittamaan kakun reunat.
Inspiroidu
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät