Voitele ja jauhota suuri kahvikakkuvuoka (2½ l). Esilämmitä uuni 175 asteiseksi (kiertoilma 160 astetta).
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola omassa kulhossaa. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljatahna kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja jatka vatkaamista, kunnes massa tuntuu ilmavalta. Jos vaahto uhkaa erottua munia lisätessä, lisää ruokalusikallinen jauhoseosta jokaisen munan lisäyksen välillä. Sekoita kerma ja appelsiinimehu yhteen. Kääntele jauhoseos vaahtoon vuorotellen nesteiden kanssa.
Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Kakku on valmis, kun siihen työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.
Mittaa kuorrutteen ainekset kulhoon. Lisää tarvittaessa maitoa, jotta saat valuvan kuorrutteen. Kaada kuorrute kakun päälle. Halutessasi koristele kakku koristerakeilla.
Inspiroidu
Kakut
Kakut
Kakut