Esilämmitä uuni kiertoilmalla 180°C asteeseen.
Voitele kakkuvuoka (Ø 20 cm).
Sekoita monitoimikoneella tai käsivatkaimella keskenään voi, sokeri ja vastajauhettu vanilja vaahdoksi (noin 5 minuutin ajan). Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa jokaisessa välissä hyvin.
Lisää jauhot, leivinjauhe ja maito ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
Kaada kakkuvuokaan ja paista 55-60 minuuttia, kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä vuoassa 10 minuuttia ja siirrä sen jälkeen jäähtymään läpikotaisin.
Siirrä voi kulhoon ja lisää muutama kierros vaniljaa vaniljamyllystä. Vatkaa keskinopeudella 6-8 minuutin ajan kunnes voi on vaaleaa ja kuohkeaa.
Sammuta vatkain ja siivilöi joukkoon tomusokeri. Sekoita voi ja tomusokeri yhteen ja vatkaa vielä 2-3 minuuttia.
Levitä voikreemi jäähtyneen kakun päälle. Rouhi vaniljamyllystä vielä vaniljaa koristeeksi ja tuomaan makua.
Inspiroidu
Kakut
Kakut
Kakut