Tee ensin torttujen pohjat. Siivilöi jauhot kulhoon. Lisää voi ja nypi taikinaa muruiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokeri.
Lisää kananmunan keltuainen taikinaan. Sekoita taikinaa käsilläsi ja muotoile taikinasta pallo. Kumoa taikina työtasolle ja vaivaa kevyesti, kunnes ainekset ovat jakautuneet taikinaan tasaisesti.
Jauhota kevyesti työtasoa ja kauli taikinaa ohueksi, noin 2 mm paksuudeltaan. Käytä noin 9 cm kokoista ympyrämuottia ja leikkaa muotilla 12 pyöreää taikinapalaa. Muotoile ja kauli taikinaa uudelleen, mikäli tarve vaatii.
Painele 12 taikinapalaa esimerkiksi muffinivuokaan (korkeudeltaan noin 2,5 cm). Mikäli taikina hajoaa sitä vuokaan asettaessasi, painele taikinaa varovasti takaisin yhteen. On tärkeää, että pohjapalat pysyvät ehjinä. Siisti reunat ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
Esilämmitä uuni 180 asteeseen (kiertoilma 160 astetta). Tee sillä välin torttujen täyte. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja jätä odottamaan.
Kun torttujen pohjat ovat olleet tarpeeksi kauan jääkaapissa, vatkaa täytettä uudelleen ja kaada jokaisen torttupohjan päälle. Älä täytä torttuja aivan pintaan asti. Ripottele muskottipähkinää jokaisen tortun päälle ja paista uunissa 20-25 minuuttia, kunnes tortut ovat väriltään kevyen kultaisia, kiinteytyneitä, mutta vielä huojuvia - vaniljatäyte hyytyy leivosten jäähtyessä. Jätä leivokset vuokaan jäähtymään 15 minuutiksi tai kunnes ne ovat tarpeeksi kiinteitä veitsellä irrotettavaksi. Aseta leivokset ritilän päälle jäähtymään.
Tarjoile vaniljatortut huoneenlämpöisenä. Mikäli haluat vielä hyytynempiä leivoksia tarjotatvaksi, voit laittaa ne jääkaappiin noin 1 tunti ennen tarjoilua.
1 annos = 77 g
Taikinaa voi olla helpompi työstää kahdessa osassa. Leikkaa siis taikina puoliksi ennen kaulimista ja työstä puolikkaita eri aikaan.
Inspiroidu
Leivokset
Leivokset
Leivokset