Vuoraa 21-24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Jauha keksit ja mantelirouhe hienoksi massaksi tehosekoittimissa tai monitoimikoneessa. Lisää sulatettu margariini ja sekoita tasaiseksi. Tasoita pohjamassa vuoan pohjalle ja painele tiiviiksi. Nosta jääkaappiin täytteiden valmistamisen ajaksi.
Sekoita tuorejuusto, jogurtti, sokeri, sitruuna-aromi sekä halkaistusta vaniljatangosta raaputetut siemenet vispilällä hyvin sekaisin. Mittaa vesi ja vegegel kattilaan ja kuumenna. Anna kiehua hiljalleen sekoitellen, kunnes neste kirkastuu. Lisää vegegelseos tuorejuustomassaan samalla hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin 2 tunnin ajaksi. (Voit valmistaa marengit tässä välissä.)
Valmista mustikkatäyte, kun vaniljatäyte on hyytynyt vähintään 2 tuntia jääkaapissa. Sekoita tuorejuusto, jogurtti, 0,5 dl sokeria ja sitruuna-aromi vispilällä hyvin sekaisin.
Kuumenna mustikat ja 1 dl sokeria kattilassa höyryävän kuumaksi. Soseuta massa tasaiseksi. Lisää joukkoon vegegel ja kiehauta samalla sekoittaen. Kaada mustikkaseos tuorejuustoseokseen samalla koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte varovasti vaniljatäytteen päälle vuokaan. Tasoita pinta. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 2 tunnin ajaksi.
Mittaa 2 dl mustikkamehua, vegegel, sokeri ja vanilja kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos kirkastuu. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon loput mustikkamehusta. Kaada kiille kylmän kakun päälle ja anna jähmettyä vähintään tunti.
Esilämmitä uuni 100 asteiseksi. Vaahdota kikherneliemi kovaksii vaahdoksi kuivassa puhtaassa kulhossa. Lisää sokeri pienissä erissä. Nostele marenkivaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota uunipellille leivinpaperin päälle pieniä marenkeja. Paista marenkeja uunissa noin 60 minuuttia, kunnes ne ovat kuivia ja rapeita.
Irrota kakku varovasti vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku tuoreilla mustikoilla, marengeilla ja vihreillä lehdillä.
Inspiroidu
Kakut
Kakut
Kakut