Reseptin onnistumisen kannalta on tärkeää, että omistat hyvän tehosekoittimen tai monitoimikoneen. Jos tehosekoittimesi tai monitoimikoneesi kulho on liian pieni, voit tehdä pohjan ja moussen kahdessa osassa.
Olemme valmistaneet kakun ø 16 cm irtopohjavuokaan. Kakkuvuoan pohja vuorataan leivinpaperilla ja sivuille asetetaan kelmut, jotta kakku lähtee vuoasta helposti irti. Voit halutessasi käyttää myös isompaa vuokaa. Tällöin pohjasta sekä täytekerroksesta tulee ohuempi.
Liota suklaamousseen tulevia cashew-pähkinöitä 1 dl kylmässä vedessä vähintään 2 tuntia (mieluiten 4 tuntia). Liotus pehmentää cashew-pähkinöitä, jolloin niitä voi käyttää helposti tuorejuuston tavoin vegaanisessa leivonnassa.
Laita taatelit, mantelijauhe ja kiehuvaan veteen sekoitettu espressojauhe monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää vielä kaakaojauhe ja sekoita hyvin. Ota massa pöydälle ja kääntele joukkoon mantelilastut, kunnes saat massalle hyvän rakenteen.
Laita leivinpaperipala irtopohjavuoan pohjalle. Sulje irtopohjavuoan sivut niin, että leivinpaperi on tiukasti vuoassa kiinni. Vuoraa sivut muovikelmulla. Levitä massa muotin pohjalle ohueksi kerrokseksi. Painele tasaiseksi ja laita pohja jääkaappiin.
Laita liotetut cashewpähkinät monitoimikoneeseen ja hienonna. Lisää taatelit yksitellen joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Liota Vegegel kylmään veteen ja keitä, kunnes massa sakenee (1-2 minuuttia). Lisää se sitten taatelimassan joukkoon yhdessä kaakaon, vaniljauutteen ja kookosöljyn kanssa ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Vatkaa soijavispi vaahdoksi ja kääntele kaakaomassan joukkoon. Kaada valmis massa pohjan päälle ja napauta pohjaa pöytätasoa vasten niin, että pinta tasoittuu siististi. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa 3-4 tuntia, kunnes mousse on hyytynyt.
Vatkaa soijavispi vaahdoksi.
Avaa irtopohjavuoka ja aseta kakku tarjoiluvadille. Pilko hasselpähkinät. Irrota muovikelmu varovasti reunoista. Koristele kakku soijavispivaahdolla ja pilkotuilla hasselpähkinöillä. Kakku säilyy jääkaapissa jopa 2 päivää.
Inspiroidu
Kakut
Kakut
Kakut