Kypsennä bataatteja mikrossa aina välillä niitä käännellen, kunnes ne ovat pehmenneet. Tämä vie noin 9 minuuttia. Kun bataatit ovat kypsyneet, muussaa ne hienoksi ja jätä sivuun jäähtymään.
Lämmitä mantelijuomaa kattilassa tai mikroaaltouunissa noin 40 sekuntia.
Sekoita keskenään jauhot, kuivahiiva, sokeri ja kaneli.
Kun bataatit ovat jäähtyneet, yhdistä kaikki märät ja kuivat aineet. Sekoita hyvin. Vaivaa taikinaa monitoimikoneessa keskinopeudella noin 8 minuuttia. Peitä taikina sitten muovikelmulla tai väljällä keittiöliinalla/pyyhkeellä. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin yhden tunnin ajan tai kunnes tämä on kohonnut kaksinkertaiseksi.
Vaahdota sokeri, kaneli ja margariini/vegaaninen voi keskenään. Pilko pekaanipähkinät.
Kauli taikina kevyesti jauhotetun työtason päällä noin 25 x 50 cm kokoiseksi. Levitä kaneli-voitäyte kaulitun taikinan päälle ja ripottele päälle myös pekaanipähkinät.
Rullaa taikina varovaisesti pitkältä sivulta. Leikkaa 12 yhtä suureen palaan.
Laita taikinapalat voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun leivontavuokaan, peitä ja anna levätä noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 180 °C.
Kun kanelipullataikina on levännyt 30 minuuttia, on aika paistaa pullat. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
Kun pullat ovat kypsiä, laita leivontavuoka jäähtymään ritilän päälle. Kiillota kanelipullat vielä vaahterasiirapilla ja anna jäähtyä kunnolla. Nauti!
Inspiroidu
Pullat
Pullat
Pullat