Kuori kurpitsa, leikkaa paloiksi ja keitä vedessä. Soseuta ja anna jäähtyä.
Sekoita keskenään jauhot, kuivahiiva ja suola suurehkossa kulhossa. Lisää vesi, vegaaninen margariini, vaahterasiirappi ja 200g soseutettua kurpitsaa.
Vaivaa taikinaa monitoimikoneessa noin 8-10 minuuttia, kunnes taikina on tasaista ja sileää.
Laita taikina kevyesti voideltuun kulhoon ja peitä pyyhkeellä tai keittiöliinalla. Anna taikinan nousta noin tunnin ajan tai siihen asti, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
Leikkaa 9 samankokoista narua noin 1,20 m pituisesta paistinlangasta. Laita ne likoamaan öljyyn, jotta ne on helppo poistaa paiston jälkeen.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, laita se kevyesti jauhotetulle työtasolle ja vaivaa hellästi. Muotoile taikina pitkäksi rullaksi ja leikkaa 9 yhtä suureen palaan. Pyörittele jokaisesta palasta pallo, huolehdi, että pinta on mahdollisimman tasainen ja sileä.
Leikkaa jokainen paistinlanka 4 yhtä pitkään osaan. Järjestä aina 4 öljyssä ollutta lankapalaa leikkuulaudalle tai puhtaalle työtasolle yhdeksi tähtikuvioksi.
Aseta taikinapallot silein puoli alaspäin langasta tehtyjen tähtien päälle. Solmi lanka langalta kaksoissolmuun taikinapallon pohjan poikki. Huolehdi, että solmu on pysyvä, mutta ei liian tiukka, jotta taikina ei "pullistu" lankojen välistä.
Leikkaa ylimäärät langasta.
Aseta taikinapallot pohja ylöspäin pellille. Peitä ja anna levätä noin 20 minuuttia.
Lämmitä uuni 180 °C.
Paista kurpitsaleipäset uunin keskitasolla noin 18-20 minuutin ajan. Kun ne ovat kypsiä, aseta ne jäähtymään ritilälle.
Kun leipäset ovat jäähtyneet, poista paistinlangat leipäsistä. Koristele kurpitsaleipäset suolatikuilla tai kurpitsansiemenillä.
Inspiroidu
Pullat
Pullat
Pullat