Nypi jauhot, tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi tasaiseksi muruseokseksi. Riko kananmuna kuppiin, sekoita haarukalla ja kaada jauhoseoksen keskelle. Painele taikinaa käsin, kunnes muna on sekoittunut, lisää vesi ja taittele taikinaa, kunnes se pysyy kasassa. Voitele 8 cm -kokoiset tartalettivuoat, painele taikina vuokiin ohuelti ja siisti reunat peukalolla. Nosta vuoat pakastimeen 30 minuutiksi.
Jäähdyttämisen jälkeen paista pohjia 180 asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Säilytä valmiit pohjat huoneenlämmössä.
Laita liivatelehti veteen likoamaan. Mittaa mustikat ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes seos paksuuntuu ja sekoita joukkoon puristeltu liivatelehti. Nosta jääkaappiin jäähtymään.
Laita liivatelehdet veteen likoamaan. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, ja lisää tomusokeri ja vaniljatahna. Lisää ranskankerma ja vatkaa kiinteäksi vaahdoksi. Kiehauta vesi kattilassa ja sulata joukkoon puristellut liivatelehdet. Anna jäähtyä hetki ja vatkaa vaahdon sekaan ohuena nauhana. Lusikoi vaahto pursottimeen ja laita jääkaappiin asettumaan vähintään neljäksi tunniksi. Jos sinulla ei ole pursotinta, voi vaahdon myös lusikoida tartelettien päälle.
Kokoa tartaletit muutama tunti, vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vesi ja sulata joukkoon tomusokeri. Lisää puristellut liivatelehdet, sekoita ja anna jäähtyä hetki. Levitä sillä aikaa tartaletti-pohjille mustikkahilloketta. Pursota päälle vaniljavaahto ja lusikoi sen päälle hieman haaleaa kiillettä.
Mittaa kulhoon noin 0,5 dl mustikoita ja niiden päälle noin 0,5 dl jäljelle jäänyttä kiillettä. Sekoita niin, että kiille tarttuu mustikoihin. Koristele tartaletit kiillemustikoilla ja laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi. Tartaletit säilyvät jääkaapissa hyvin muutaman tunnin.
Inspiroidu
Leivokset
Leivokset
Leivokset