Kuumenna uuni tasalämmölle 175° C:seen.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljatahna vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksi kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Jos taikina juoksettuu, lisää 2-3 rkl vehnäjauhoja ja vatkaa tasaiseksi. Vatkattuasi kaikki munat joukkoon, siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe taikinaan. Kääntele tasaiseksi.
Kaada taikina irtopohjavuokaan (ø 18 cm), jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Paista 45-60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Anna pohjan jäähtyä paiston jälkeen.
Laita voi kulhoon ja lisää Berry Fantasy -kuorrutejauhe. Vatkaa sähkövatkaimella nopeasti sekaisin ja sitten korkeimmalla nopeudella noin 4 minuuttia.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Laita ensimmäinen pohja tarjoilulautaselle ja laita irtopohjavuoan reuna pohjan ympärille. Levitä pohjan päälle puolet voikreemistä. Aseta toinen pohja päälle ja lisää loput voikreemistä. Laita viimeinen pohja päälle ja laita yön yli jääkaappiin.
Kuumenna uuni 100 ° C:seen.
Sekoita marenkijauhe ja vesi. Vatkaa sähkövatkaimella, ensin sekaisin alhaisella nopeudella, sitten korkeimmalla nopeudella 3-4 minuuttia. Valmis marenki on ilmavaa ja jämäkkää. Jaa marenki neljään osaan. Värjää kolme osaa sinisellä, violetilla ja pinkillä geelivärillä. Jätä yksi annos valkoiseksi. Laita värikkäät marengit pursotuspusseihin ja leikkaa pussien päähän pieni reikä.
Yksisarviset korvat:
Pursota pieni määrä vaaleanpunaista marenkia leivinpaperille. Kiinnitä siihen tikku. Pursota sitten vaaleanpunaisesta marengista kolmiot tikun päälle. Ota sitten valkoinen marenki ja pursota kolmion reunat valkoisella marengilla.
Yksisarvisen sarvi:
Laita neljää eriväristä marenkia sisältävää pursotuspussia päällekäin ja laita pussit yhden ison pursotuspussin sisälle, jossa on iso pyöreä tylla. Pursota pieni määrä marenkia uunipellille ja kiinnitä marenkiin tikku. Pursota sarvet tikkujen päälle siksak-liikkeellä ylhäältä alaspäin.
Paista marenkeja noin 90 minuuttia. Jos käytät kiertoilmaa, voit paistaa useamman pellillisen kerralla.
Kaada vaniljakakkumousse ja maito kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimen pienellä nopeudella noin 1 minuutti ja sitten 4 minuuttia suurimmalla nopeudella, kunnes vaahto on ilmavaa. Levitä ohut kerros kakkumoussea kakun päälle ja sivuille. Jaa jäljelle jäänyt kakkumousse kolmeen osaan. Värjää annokset pinkillä, violetilla ja sinisellä geelivärillä. Laita kakkumousset pursotuspusseihin, joiden päässä on tähtitylla. Pursota yksisarvisen harja eri väreillä.
Piirrä yksisarvisen silmät hopealla kimallegeelillä. Suihkuta marenkikorvat ja - sarvet Silver Glitter spray -suihkeella. Asettele korvat ja sarvi kakkuun.
Kakku ja marengit kannattaa valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä. Asettele koristeet kakun päälle kuitenkin vasta tarjoilupäivänä.
Käytä ylimääräisiä marenkisarvia pöytäkoristeina tai anna ne lahjaksi vieraille.
Inspiroidu
Täytekakut
Täytekakut